بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير :
نص كيلو كنافة (يا حلاوة الكنافة الشعر )
علبة قشطة يا سلام لو قشطة فلاحى الطبيعى يكسب
130 جرام زبدة تكون ذائبة
3 اكواب حليب
معلقتين دقيق مطحون استرالى ياض انت وهو
معلقتين نشا
نصف كوب سكر
ماء ورد (اللى بيسموه مورد ) وماء زهر
1 كوب جبنة موزريلا
مبشور جوز الهند وشوة مخسرات اصدى مكسرات
الطريقه :
امزج كل من الحليب + دقيق طحين + نشاء + سكر فى وعاء
وقلبه على نار هادئه لغاية متحس انه بقى سميك شوية كده.
ضيف على الخليط السابق ذكره كوب جبنة الموزاريلا جميل الكلام وبعدين حطة
فى طبق وبعد ما يبرد كده الخليط ده ضيف عليه القشطة يا قشطة
كده كريمة الكنافة بقت جاهزة.
هات الكنافة ياض واقسمها نصين بالتساوى وبلاش سمسرة
افرد النص الأول فى طبق حرارى كبير او وعاء بشرط ان يكونا مسطحين
من الحق ادهن الطبق او الوعاء المسطح او الصنية بحتة زبدة صغيرة بحيث
الكنافة متلزقش فى الوعاء.
رش على نص الكنافة الاول ماء الورد والزهر
وبعيد باقى الزبدة وزعه عليها
وبعدين: وزع الكريمة اللى عملناها عليها برضك.
وبعدين حط باقى الكنافة (النص التانى) وبططها يعنى اخبزها يعنى اضغط
على الكنافة بس براحة لتعجنها وتنيلها.
الحمد لله تقريبا خللصنا فاضل نحطها بقى فى فرن سابق التسخين
ولمدة 30-40 دقيقة لغاية متلاقى وش الكنافة لونه بقى ذهبى.
طلع الكنافة وبسرعه وهى لسه طلعة ضيف مبشور جوز الهند والمكسرات
ولوعاوز تضيف قليل من الشربات ضيف بس قليل.
ملاحظة : لو اردت ان تحشى الكناقة قبل وضع الكريمة بالمكسرات لا مانع بس انا
لا افضل هذا وممكن بدل الكريمة تحشى الكنافة مهلبية.
وممكن بدل الكريمة والمهلبية يا مهلبية تكتفى بالمسكرات بس.
بس طبعا مينفعش الكريمة مع المهلبية لتبقى العملية تقليّة .
المقادير :
نص كيلو كنافة (يا حلاوة الكنافة الشعر )
علبة قشطة يا سلام لو قشطة فلاحى الطبيعى يكسب
130 جرام زبدة تكون ذائبة
3 اكواب حليب
معلقتين دقيق مطحون استرالى ياض انت وهو
معلقتين نشا
نصف كوب سكر
ماء ورد (اللى بيسموه مورد ) وماء زهر
1 كوب جبنة موزريلا
مبشور جوز الهند وشوة مخسرات اصدى مكسرات
الطريقه :
امزج كل من الحليب + دقيق طحين + نشاء + سكر فى وعاء
وقلبه على نار هادئه لغاية متحس انه بقى سميك شوية كده.
ضيف على الخليط السابق ذكره كوب جبنة الموزاريلا جميل الكلام وبعدين حطة
فى طبق وبعد ما يبرد كده الخليط ده ضيف عليه القشطة يا قشطة
كده كريمة الكنافة بقت جاهزة.
هات الكنافة ياض واقسمها نصين بالتساوى وبلاش سمسرة
افرد النص الأول فى طبق حرارى كبير او وعاء بشرط ان يكونا مسطحين
من الحق ادهن الطبق او الوعاء المسطح او الصنية بحتة زبدة صغيرة بحيث
الكنافة متلزقش فى الوعاء.
رش على نص الكنافة الاول ماء الورد والزهر
وبعيد باقى الزبدة وزعه عليها
وبعدين: وزع الكريمة اللى عملناها عليها برضك.
وبعدين حط باقى الكنافة (النص التانى) وبططها يعنى اخبزها يعنى اضغط
على الكنافة بس براحة لتعجنها وتنيلها.
الحمد لله تقريبا خللصنا فاضل نحطها بقى فى فرن سابق التسخين
ولمدة 30-40 دقيقة لغاية متلاقى وش الكنافة لونه بقى ذهبى.
طلع الكنافة وبسرعه وهى لسه طلعة ضيف مبشور جوز الهند والمكسرات
ولوعاوز تضيف قليل من الشربات ضيف بس قليل.
ملاحظة : لو اردت ان تحشى الكناقة قبل وضع الكريمة بالمكسرات لا مانع بس انا
لا افضل هذا وممكن بدل الكريمة تحشى الكنافة مهلبية.
وممكن بدل الكريمة والمهلبية يا مهلبية تكتفى بالمسكرات بس.
بس طبعا مينفعش الكريمة مع المهلبية لتبقى العملية تقليّة .